Om prosjektet

Hei, mitt navn er Kay Morten Myrbekk og jeg er fra Stjørdal i Nord-Trøndelag. I 2006 hadde jeg min første lange sykkeltur langs kysten av Møre og Romsdal. Både været og naturen var fantastisk og etter turen dukket det opp en tanke: «Jeg har lyst til å se hele den ytre kysten av Norge i best mulig vær fra sykkelsete»  Dette ble starten på et langvarig og meget vanskelig prosjekt. Den vanskelige delen er å få lange nok perioder med godt vær til å få gjennomført et strekk. Mitt mål er ikke å sykle lengst, men å se og oppleve mest mulig innenfor tiden jeg har tilgjengelig hvert år.

Jeg har brukt opp mot en uke hver sommer som for meg er perfekt. I den fantastiske Norske naturen blir det ofte så mange og store inntrykk at jeg på slutten av turene kjenner at «harddisken» begynner å fylles. Det er da herlig å bruke et år på å fordøye opplevelsene og glede seg til fortsettelsen neste sommer.

For å få best mulig vær har jeg alltid planlagt flere ruter i forskjellige deler av landet. Med vårt «stabile» sommervær har jeg flere ganger endret reisemål i siste liten ut fra værmeldingen. Så langt har jeg vært heldig og har på mine turer kun opplevd en kveld i Horten med regn. Ellers har det stort sett vært strålende sol.

Jeg har igjen en lengre etappe som går langs vestlandskysten fra Farsund til Ålesund.

I min planlegging har jeg ofte hatt god hjelp av andre som har blogget om sine sykkelopplevelser i Norge. I den grad jeg kan hjelpe andre deler jeg derfor mine erfaringer her.

Ønsker ikke å bruke av tiden til blogging mens jeg er på tur og lager derfor reisebeskrivelse etter turen er ferdig.

For min del har det vært mange og uforglemmelige øyeblikk. Håper du kan få litt inspirasjon til å ta frem sykkelen for å se Norge.

Med vennlig hilsen
Kay Morten Myrbekk

Reklamer

2 tanker på “Om prosjektet

 1. Hej
  Etter en flott sykkeluke i Finnmark, Kirkenes – Vardø m avstikkere til Bugøyenes og Hamningberg har jag lyst å fortelle om Vardø…. Du gikk glipp av så mangt. Jag var der i 2006 og da var de stygt. Nå var husen pussa opp. Et kultur/aktivitetshus var under oppføring, de første man ser da man kommer ut av tunnelen. Et vakkert bygg i glas som «gifter» seg m det gammle rådhusbygget. En mengde flotte graffiti oppført av kunstnerer. Sist og ikke minst Heksemuseet. En sterk opplevelse. Museet er åpent døgnet rundt. Vi spiste en av de bedre måltider på hotellet.:) Og ja, de nye turisterna som intar Vardø er fuggelskådere. I grunn en grei turist som sitter tyst og stille i sine små «titthus». Håper du får anledning å besøke Vardø igjen og at du kan sovna og vakna til havets vuggesang på stranden i Hamningberg.
  Ønsker deg en fin høst.
  Margareta Eriksson , Tromsø

  • Hei Margareta,

   Ja, som jeg skrev i innlegg var nok mitt inntrykk av byen sikkert urettferdig og farget av de uheldige omstendigheter 🙂

   Det kan være min oppfatning av stedet hadde vært annerledes hvis det hadde vært ledig rom på hotellet og den «trivelige» natten på det alternative overnattingsstedet hadde vært unngått.

   En ting er vi enig om og det er at Hamningberg og veien dit var en fantastisk flott opplevelse. Den ligger som du ser på 3 plass på min 10 på topp liste over steder sett langs kysten av Norge.

   Vi får se om jeg får et bedre inntrykk av Vardø hvis det skulle bli anledning til å ta seg en tur senere.

   Hilsen
   Kay Morten

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s